Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstovinové saláty

Těstovinový salát s tuňákem

suroviny:

 

  • 250 g těstovin
  • 200 g konzervovaného tuňáka v oleji 
  • 2 rajčata
  • 1 salátová okurka
  • 1-2 stroužky česneku
  • hrst oliv
  • bylinky na dochucení
  •  
  • Postup
  •  
  • Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, ale neproplachujte studenou vodou. Zatímco se vaří, nakrájejte zeleninu na kousky velikosti sousta.
  • Na zálivku použijte slitý olej z tuňáka, ve kterém jemně necháte rozvonět na mírném plameni 1-2 stroužky česneku nakrájené na plátky.
  • Ve větší míse promíchejte dohromady teplé těstoviny, teplou zálivku, nakrájenou zeleninu a na kousky rozebraného tuňáka. Pokud je to třeba, dosolte. Můžete přidat i olivy a čerstvé bylinky. Teprve po promíchání vše přesuňte do servírovací mísy.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •